Min kamerautrustning!


Jag fick en fråga vad jag har för fotoutrustning som jag tänkte svara på 🙂
Kamerahuset jag använder är canon eos 6d och till den varierar jag mellan några olika objektiv! Bilden ovan på sötaste Hedda är tagen med mitt favoritobjektiv och också senast inköpta objektiv. Ett fast 85mm sigma ART 1.4. Jag använder mig också mycket av sigma ART 50mm 1.4 som även funkar bra i studion (med 85mm kommer jag lite längre ifrån, vilket kan vara en fördel när jag fotar utomhus) Dessa är de objektiv som sitter på min kamera och passar för det jag fotograferar, det vill säga barn & familjer i studio eller utomhus.

I studion använder jag mig utav Elinchrom blixtar och en stoor rotalux softbox som gör ljuset lite mjukare och ger det möjlighet att fota även på lite större bländare 🙂

Just nu känner jag mig väldigt nöjd med min utrustning, kamerahuset kommer att uppgraderas framöver, givetvis till en canon eos 5d mark IV som är min drömkamera 🙂

Kom också ihåg att det inte är utrustningen som gör dig till en bra fotograf, även om det visst kan underlätta och ge dig bättre möjligheter med bra kamera och objektiv. Det finns kamerahus och objektiv i billigare prisklass som funkar alldeles utmärkt! 🙂

1 reaktion på ”Min kamerautrustning!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *