3 vanliga frågor om nyföddfotografering

Idag tänkte jag bjuda på ett litet inlägg med 3 vanliga frågor om nyföddfotografering!

1. Hur gammal ska bebisen vara?
– Vill du ha poserade nyföddbilder (bilder där bebisen sover och ligger i olika positioner) så bör bebisen vara max 14 dagar för bäst förutsättningar. Men jag har också fotat 3-4 veckor gamla bebisar med bra resultat. Det beror mycket på dagsformen.

2. Får vi välja färger/rekvisita?
– Självklart! Det är era bilder och jag försöker uppfylla era önskemål! Jag kommer gärna med tips och råd men ni väljer alltid i slutändan då det är för er skull jag fotar 🙂 Har man kollat på mina nyföddbilder tidigare så vet de flesta dock att jag gillar ganska naturliga och avskalade nyföddfoton.

3. Vad gör vi om bebisen inte sover?
– Vill bebisen inte sova så tar vi bilder när bebisen är vaken! Vilket brukar bli helt fantastiska bilder. Så länge bebisen är nöjd så fotar vi. jag avsätter också 2,5 timmar till en nyföddfotografering så det finns tid till att mata och vagga bebisen. Det händer dock att vissa bebisar är så pass nyfikna att de inte somnar under denna tiden, och då tar vi som sagt bilder när bebisen är vaken 🙂 Känner ni att ni verkligen vill ha poserade bilder där bebisen är sover, så försöker vi i så fall att boka in en ny tid och gör ett nytt försök.

Har du andra frågor om fotografering? Hör av dig till mig i så fall så ska jag försöka hjälpa dig! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *