1-årsfotografering i studio, vanliga frågor!

Ditt barn fyller ETT år och det är helt klart en ålder värd att förevigas på bild! Jag tänkte svara lite på de vanligaste frågorna jag får angående 1-årsfotografering i studion!


Hur tidigt behöver vi boka?
– Det beror på hur flexibla ni är, vardagsförmiddagar finns oftast fler tider än eftermiddagar/kvällar och helger.
Vill du ha en tid på en helg så boka gärna i god tid då jag har begränsat antal med helgtider.

Hur bokar vi?
– Skicka ett mail till info@sussiesfoto.se, fyll i kontaktformuläret via hemsidan eller skicka ett PM/DM på instagram eller facebook. Det går också bra att ringa/sms:a till 0738176225


Vad kostar det?
– Fotograferingen kostar 800kr (smash the cake 1100kr) och sedan köper ni det ni vill efter fotograferingen. Digitala bilder och/eller produkter. Kontakta mig för prislista eller mer information.

Vilka tider fotograferar du på?
– Jag brukar ta en fotografering på förmiddag och en på eftermiddagen, därför kan jag anpassa tiden efter när det passar ert barn bäst utifrån sovtider m.m. Runt kl 10 och runt kl 15 brukar vara populära tider för 1-åringar.

Vi har fotograferat vårt barn hos dig tidigare, får vi någon rabatt?
– Återkommande kunder har 500:- rabatt på nästa fotografering om den sker inom 1 år.


Vilka kläder passar bäst?
– Detta väljer ni själva, men jag brukar rekommendera att undvika allt för starka färger och stora tryck. Var heller inte rädd för ljusa kläder till ljus bakgrund, det blir fint när det går ton i ton. Barnet får gärna vara barfota eller välj strumpor utan allt för synliga halkskydd under. Skor går också bra 🙂 Det brukar gå bra med ett ombyte om ni vill det också. Eller ett ombyte+ foton där bebisen är naken. Då får ni lite mer variation i era bilder. Ska hela familjen fotograferas eller önskar ni syskonbilder? Matcha gärna! 🙂

Kan vi boka en “smash the cake”- fotografering?
– Ja, detta går bra att göra som 1-årsfotografering. Då fotograferar vi vanliga porträtt första halvtimmen och sen dukar vi fram tårta, ballonger & vimplar efter önskar färgtema och har en riktig kalasfotografering. Detta kostar 300:- extra.

Finns det kläder att låna i studion?
– Till 1-åringar finns några plagg att låna, bland annat hängslebyxor i olika färger, hängsleshorts, skjortor, gubbkepsar, rosetter, tyllkjolar och små dressar. Kontakta mig innan din fotografering om du är intresserad av att låna något så får du veta mer om vad som finns.

Ska vi ta med någon rekvisita?
– I studion finns massor av rekvisita, fällar, filtar, leksaker, gå-bil, trälådor, zinkbaljor, klossar, gosedjur med mera. Du får också gärna ta med något eget om du vill det. Många tar med en favoritnalle eller någon liten leksak för att få mer personliga bilder. Men detta är inget måste.


Behöver vi vara två vuxna som är med under fotograferingen?
– Om ditt barn kryper väldigt fort eller har börjat gå så underlättar det helt klart att ni är två som är med under fotograferingen 🙂

Får vi ta syskonbilder och familjebilder samtidigt?
– Ja det går jättebra! Jag brukar börja med att fota detta, så säg gärna till direkt om ni önskar familjebilder 🙂


Vad gör vi om mitt barn inte vill vara med på kort?
– Alla barn är olika och vissa behöver lite längre tid att lära känna mig innan de vill vara med på kort, jag tar det alltid i barnets takt och jag har fotograferat många barn genom åren och har många knep, ni kommer garanterat att få fina bilder på ert barn. Jag fångar alla miner och uttryck, inte bara leenden och när de tittar in i kameran.

Vårt barn har ett rivmärke i pannan, kan du ta bort det på bilderna?
– Ja, jag brukar ta bort/tona ner blåmärken, snor, dregel och sådant som inte finns där i vanliga fall, i samförstånd med er föräldrar.

Hur väljer vi bilder?
– Ca en vecka efter er fotografering får ni en länk till ett personligt galleri med inloggningsuppgifter. Här ligger ert urval av bilder och ni kan i lugn & ro hemifrån välja vilka bilder ni vill beställa. Önskar ni produkter så får ni gärna komma på en bildvisning i studion istället. Då hjälper jag er med att lägga er beställning. Det går såklart också bra att beställa produkter hemifrån.


Erbjuder du digitala bilder?
– Ja, jag har olika paket med digitala filer, 1,5,10, 20 eller samtliga bilder. Dessa levereras sedan på ett usb-minne som jag skickar hem till er på posten. Ni kommer också kunna ladda ner era beställda bilder från ert galleri att ha till tex sociala medier.

Vad finns det för produkter?
– I dagsläget kan du beställa förstoringar, collagetavlor, collageprintar, inramade förstoringar, 3 olika album samt touchtavlor.

Kan vi köpa till fler bilder/produkter i efterhand?
– Jag sparar era bilder i minst ett år så det går absolut att göra efterbeställningar. Jag rekommenderar dock att försöka beställa det ni verkligen vill ha med en gång, jag erbjuder också delbetalning om det passar er bättre.

Kommer du att visa upp våra bilder på dina sociala medier?
– Jag blir glad om jag får visa upp era bilder, men detta är såklart frivilligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *