Inte bara att fotografera…

När man tänker att jag “jobbar” så tänker man kanske att jag inte gör så mycket annat än fotograferar barn, men det stämmer ju inte riktigt 😉 Själva fotograferingsdelen är bara en del av allt! Först och främst så börjar det ju med en kontakt, jag får ett mail eller liknande från någon som vill boka fotografering. Jag skickar lite förslag på de tider som finns lediga. Vi bestämmer vart vi ska fota (utomhus eller i studion), samt så svarar jag på lite frågor, många har inte varit hos en fotograf tidigare och undrar över om det är något särskilt de ska tänka på eller ta med.

Sedan innan fotograferingen så förbereder jag studion genom att städa upp lite grann, ställa fram förslag på rekvisita och så vidare. (Eller så åker jag till platsen vi bestämt för att fota) Därefter är det dags för fotografering! Ibland är det över på 20 minuter, och vissa är blyga i början så att fotograferingen kan ta 1,5 timmar. Vanligtvis brukar en barn/familjefotografering ta ca 1 timme. Därefter läggs alla bilder in i datorn, jag sorterar de i mappar, och gör även backup på bilderna ifall de skulle gå förlorade. Sen rensar jag bort dubletter och suddiga bilder, gör en redigering på bilder, sedan skickar jag era utvalda bilder som ett galleri där ni sedan kan välja vilka bilder ni vill investera i. När ni valt klart bilder så går jag igenom de i datorn igen, kollar lite noggrannare om det är smuts på golv osv som måste tas bort. Sedan ska dessa bilder sparas för både webben och för framkallning. Läggas över på ett usb-minne och sedan postas iväg 🙂

Så idag är det lite jobb vid datorn som gäller! Familjen som var här i söndags har valt ut sina bilder som jag nu har redigerat klart, nu ska de flyttas över till ett usb för att sedan postas och faktura ska skickas 🙂

IMG_3935
Såhär kan ett paket från Sussies foto se ut 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *