Urval av bilder

img_9156sBebisfötter, finns det något sötare? Dessa på bilden tillhör lilla Alva 🙂

Tänkte skriva lite om hur jag gör efter en fotografering. När fotograferingen är klar så laddar jag in alla bilderna i datorn, lägger dem i en mapp. Jag har en mapp för varje år, och sedan en mapp för varje månad, där lägger jag sedan in bilderna och döper mappen tex till “17 september Alva”. Där ligger sedan orginalbilderna. Därefter kopierar jag över alla dessa bilder till min externa hårddisk. Detta innebär att bilderna nu finns sparade på 2 olika ställen. Och det får man väl verkligen hoppas att de två aldrig skulle gå sönder på samma gång.
Efter detta så är det dags att göra ett första urval, jag sorterar bort suddiga bilder, bilder där någon blundar, dubletter m.m. Kvar blir ett antal bilder som sedan kunden får välja vilka bilder denne vill ha. Jag gör en snabb redigering i camera raw och sparar ner alla i webbformat som sedan laddas upp i ett galleri som jag sedan skickar en länk till kunden med ett lösenord så att de kan logga in och välja sina bilder i lugn och ro 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *